Termeni si conditii

Bine ati venit la magazinul on line Artistiquehair.ro!

Va rugam sa cititi cu atentie conditiile noastre si termenii contractuali inainte de utilizarea site-ului si inainte de a face o comanda.

Folosirea acestui website si plasarea de comenzi online semnifica acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste termenii si conditiile mai jos mentionate.

Acest site web (numit in continuare “SITE”) este administrat de societatea Global Cosmetics Distribution Srl, cu sediul social in: Bucuresti, str: Stefan cel Mare, nr. 31, inregistrata la Registrul Comertului sub nr: J40 / 1609 / 2016 si avand C.I.F RO36081421, telefon/fax: +0314207779, cont RO47BACX0000001913330000  deschis la Unicredit Bank.

Artistiquehair.ro isi asuma dreptul de a face modificari ale prevederilor ce urmeaza, fara o notificare prealabila.

Inainte de a face o comanda, daca aveti vreo nelamurire, va rugam sa ne scrieti la adresa office@artistiquehair.ro

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

CLIENT/CUMPARATOR: reprezinta persoana fizica sau juridica, care acceseaza SITE-ul si care a acceptat Termenii si Conditiile de Utilizare ale prezentului Site, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare, ce initiaza si finalizeaza o comanda.

VANZATORGlobal Cosmetics Distribution Srl, avand sediul social in: Bucuresti, str: Stefan cel Mare, nr. 31, inregistrata la Registrul Comertului sub nr: J40 / 6902 / 2016 si avand C.I.F.: RO36081421.

COMANDA: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii Site-ului de catre un CLIENT, ce intervine ca forma de comunicare intre SOCIETATE si CLIENT;

CONTRACT: reprezinta o COMANDA confirmata de catre SOCIETATE, prin care SOCIETATEA este de acord sa livreze CLIENTULUI produse si servicii, la preturile, caracteristicile si termenele de livrare specificate in confirmarea comenzii, iar CLIENTUL este de acord sa efectueze plata acestora, conform prezentelor TERMENI SI CONDITII.

CONTRACT LA DISTANTA: contractul de furnizare de produse sau servicii încheiat între un comerciant şi un consumator, în cadrul unui sistem de vânzare organizat de către comerciant, care utilizează în mod exclusiv, înainte şi la încheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicaţie la distanţă;

BUNURI SI SERVICII: orice produs sau serviciu, care urmeaza a fi furnizate de catre VANZATOR, CUMPARATORULUI.

DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul Artistiquehair.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare ( telefonic sau e-mail ) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

 • Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice;
 • Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul);
 • Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii.

Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia.

Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

DERULAREA OPERATIUNILOR DE VANZARE. CONTRACTUL

Prin lansarea unei COMENZI pe SITE, CLIENTUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care SOCIETATEA isi deruleaza operatiunile pe SITE. COMENZILE de produse profesionale de par marca Artistique Olanda vor fi considerate acceptate de catre VANZATOR in momentul primirii confirmarii prin email / sms din partea VÂNZĂTORULUI. In cazul platii online cu cardul pe site ul Artistiquehair.ro  comenzile de mobilier vor fi achitate 100% in avans.

Lansarea comenzilor prin intermediul Site-ului, poate fi realizata oricand in decursul celor 24 h / 7 zile din 7.

Programul de lucru pentru relatii cu clientii al magazinului online Artistiquehair.ro  este de  Luni pana Vineri intre orele: 10-18, cu exceptia sarbatorilor legale sau a unor date, care vor fi precizate din timp pe SITE.

Cum cumpar produse de pe site-ul Artistiquehair.ro:

Magazinul Online Artistiquehair.ro vinde on-line produsele sale prin intermediul serviciilor de plata on-line ale Unicredit Romania egeniusweb. In acest fel putem asigura clientilor nostri un serviciu sigur si eficient de comanda si plata on-line.

Puteti cumpara produsele noastre on-line urmand 3 pasi:

1.Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe linkul “Cumpara acum!”

2. Introduceti datele dvs. personale.

    Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dumneavoastra. Introducerea datelor personale se face utilizand o conexiune criptata SSL.  Informatiile personale nu sunt transferate catre alte terte parti, nici de catre Artistiquehair.ro, nici de catre Unicredit Romania. Aveti grija sa completati formularul corect si sa indicati persoanele la care se va face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise via e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda a produsului. Mai mult de atat, Artistiquehair.ro  nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dumneavoastra.  Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin selectarea meniului de la sfarsitul formularului. Alegeti metoda dorita de plata si confirmati datele alegand “Pasul urmator”.

 1. Introduceti datele despre credit/debit card:

    Daca ati ales metoda de plata “Card credit/debit” este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra. Pentru platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si Mastercard/Maestro) este folosit sistemul “3-D Secure” elaborat de aceste organizatii care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant. “3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele ePayment, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard. In plus, “3-D Secure” este un sistem de autentificare a identitatii posesorilor de carduri in mediu electronic. Procesul de autentificare a posesorului cardului se face pe baza codului de securitate cunoscut numai de posesor si se desfasoara numai pe serverele Visa sau MasterCard, dupa caz. Sistemul “3-D Secure” permite efectuarea de cumparaturi on-line cu orice card emis sub licenta Visa sau MasterCard, inclusiv cele de debit si cele electronice Maestro si Visa Electron. Sunt acceptate si cardurile virtuale emise de aceste organizatii.

Daca tranzactia prin card a fost reusita, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda pe site-ul nostru si va ofera informatiile relevante pentru comanda. De asemenea veti primi un sms de confirmare de la numarul scurt  1831 cu detaliile si stadiul comenzii dumneavoastra. Aceste informatii le veti primi de asemenea prin e-mail.

Confirmarea de catre Vanzator a comenzii va fi realizata telefonic, in maxim 24 de ore de la lansarea acesteia pe site. In cazul comenzilor telefonice, confirmarea comenzii este implicita.

In cazul comenzilor lansate in perioada weekendului ( vineri dupa ora 15 – luni ora 7 ) sau a sarbatorilor legale, acestea urmeaza sa fie confirmate in prima zi lucratoare, care urmeaza momentului lansarii.

Daca SOCIETATEA confirma COMANDA, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor COMENZII, din partea CLIENTULUI, iar acceptarea comenzii de catre SOCIETATE se considera finalizata atunci cand exista o confirmare telefonica din partea CLIENTULUI.

SOCIETATEA nu considera in nici un moment o COMANDA neconfirmata ca avand valoarea unui CONTRACT.

Valoarea comenzilor este nelimitata. Cu toate acestea, Artistiquehair.ro  isi rezerva dreptul, ca in unele cazuri, la comenzi de peste 500 RON sa solicite un avans din valoarea totala.

Reducerile suplimentare pentru comanda, nu se cumuleaza in cazul produselor aflate in alte promotii.

Prezentele termene si conditii generale de vanzare vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat.

SOCIETATEA isi rezerva dreptul de a modifica, pentru produsele comercializate, preturile afisate pe site fara o instiintare prealabila, dar care nu vor afecta insa comenzile deja confirmate.

MODALITATEA DE LIVRARE

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator prin serviciul propriu sau externalizat de curierat.

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

SOCIETATEA va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare la CLIENT.

Proprietatea asupra produselor si serviciilor va fi transferata CLIENTULUI la momentul efectuarii platii.

Clientul are obligatia de a se asigura ca, la data livrarii, in intervalul orar comunicat de client si stabilit de comun acord, exista persoane desemnate pentru a primi produsele, în caz contrar urmând a suporta cheltuielile efectuate de catre Artistiquehair.ro pentru a le transporta dus-intors. O reexpediere a bunurilor se va face numai dupa ce CLIENTUL achita costul transportului deja efectuat si al celui care urmeaza sa se reefectueze.

SOCIETATEA atentioneaza CLIENTII ca, in cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre SOCIETATE sa permita CLIENTULUI deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii contravalorii acestora.

Plata bunurilor se va efectua prin: NUMERAR-ramburs,  in lmita plafonului legal de 5000 RON, ORDIN DE PLATA sau online cu CARD BANCAR. In cazul platii numerar aceasta se va face in momentul primirii coletului de la reprezentantul vanzatorului sau de la  reprezentantul firmei de curierat.

SOCIETATEA se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu BUNURILE si SERVICIILE, in momentul predarii acestora catre societatea de curierat cu care colaboreaza.

In cazul in care nu poate executa CONTRACTUL din cauza ca produsul nu este diponibil, SOCIETATEA va informa CLIENTUL despre aceasta situatie.

SOCIETATEA poate livra CLIENTULUI un produs similar avand acelasi pret, în situatia în care produsul solicitat initial nu este disponibil, numai dupa informarea si cu acordul CLIENTULUI.

Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract.

Programul de efectuare a livrarilor este de luni pana vineri intre orele 9-18, cu exceptia zilelor de sarbatoare legala. CLIENTUL este rugat sa precizeze la plasarea comenzii la ce ora poate fi livrata marfa, in cadrul intervalului mentionat anterior, in caz contrar, produsele se pot livra oricand in cadrul intervalului de timp.

In cazul in care SOCIETATEA primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, SOCIETATEA poate refuza onorarea livrarii, fara ca acest lucru sa se considere o incalcare a CONTRACTULUI, sau poate stabili un nou termen de onorare a comenzii.

DREPTURILE ASUPRA SITE-ULUI

SC “ Global Cosmetics Distribution Srl“ deține drepturile legale privind grafica, forma, modalitatea de prezentare, precum și întreg conținutul Site-ului incluzând fără a se limita la, imaginile informațiile despre produsele și serviciile furnizate și orice alte date și aplicații prezentate pe Site.

Site-ul si toate elementele acestuia (grafica Web, texte, programe etc.) sunt aparate de legea pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul nostru a oricarui element cuprins in acest site se pedepseste conform legilor in vigoare.

Global Cosmetics Distribution Srl își rezervă dreptul de a modifica unilateral și fără nicio notificare prealabilă conținutul, forma de prezentare și/sau structura Site-ului, în orice moment și nu va avea nicio răspundere în acest sens și / sau aceste Condiții Generale, modificările făcute astfel fiind considerate a fi acceptate de utilizator dacă acesta continuă să folosească Site-ul după afișarea Condițiilor Generale modificate pe Site.

Societatea nu garantează în nici un fel calitatea Site-ului din punct de vedere tehnic și funcțional precum și lipsa virușilor care ar putea exista pe Site.

Astfel, societatea nu va putea fi ținuta răspunzătoare în nici un fel pentru niciun fel de daune directe sau indirecte suferite sau invocate de utilizatori provenind din disfuncționalități ale Site-ului.

Site-ul si continutul acestuia (grafica Web, texte, imagini, design, aplicatii, programe, software-ul, logo-urile si orice alte materiale prezente pe site etc.) sunt originale sau obtinute cu acordul producatorilor / colaboratorilor societatii, sunt proprietatea Artistiquehair.ro  si sunt aparate de legea pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul nostru a oricarui element cuprins in acest site se pedepseste conform legilor in vigoare.

Artistiquehair.ro  sau terte parti, pot furniza autorizat, prin intermediul site-ului, legaturi catre alte pagini sau resurse World Wide Web. Artistiquehair.ro, nu garanteaza si nu este si nu poate fi facut responsabil in nici un fel de disponibilitatea acestora, de forma, continutul, publicitatea, prosusele sau alte materiale disponibile pe site-urile respective. Artistiquehair.ro nu va fi responsabil sau pasibil de a plati despagubiri, direct sau indirect, pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de/sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile, continutul, bunurile sau serviciile puse la dispozitie de site-urile respective.

Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea sau exploatarea unei parti a serviciilor, accesul sau folosirea serviciilor sau informatiilor puse la dispozitie de Artistiquehair.ro  prin intermediul site-ului, intr-un mod, care violeaza legislatia romana sau internationala in materie de drept de autor si proprietate intelectuala, implica raspunderea civila sau penala pentru astfel de actiuni.

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.

De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea Global Cosmetics Distribution Srl nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.
In cazul in care, prin continutul sau, SITE – ul Artistiquehair.ro  incalca drepturi de proprietate intelectuala, conducerea isi cere scuze si va trece la remedierea situatiei, in urma unei simple semnalari primite pe adresa: office@artistiquehair.ro

Nu este permisa:

 • Incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate sau incercarea de a actiona in acest scop.
 • Incercarea de a interveni in functionarea serverelor de hosting sau in reteaua Artistiquehair.ro  prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora.
 • Copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau pastrarea, prin mijloace electronice, magnetice, computerizate sau prin orice alte mijloace a materialelor si informatiilor existente pe acest site.
 • Folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de e-mailuri personale, justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.

Violarea oricarei dintre aceste reguli, atrage dupa sine raspunderea civila sau penala.

LIMITELE RASPUNDERII SOCIETATII

Artistiquehair.ro  nu va fi raspunzator pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca Artistiquehair.ro  a fost informata anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

 • utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor site-ului;
 • costul procurarii de bunuri sau servicii complementare rezultand din orice bunuri, date, informatii sau servicii achizitionate sau obtinute, mesaje primite, tranzactii incepute prin / de pe site-ul Artistiquehair.ro;
 • acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului; declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor site-ului; orice alta problema legata de serviciile site-ului.

Daca se considera ca orice material pus la dispozitie pe site, postat de Artistiquehair.ro, de catre terti sau utilizatori, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, este necesara semnalarea acestei situatii la adresa office@artistiquehair.ro.

Sunt acceptate doar comenzi de pe teritoriul Romaniei.

Pentru sectiunile site-ului care pot cuprinde opinii ale cititorilor, raspunderea asupra continutului opiniilor revine in intregime autorilor acestora. Artistiquehair.ro isi rezerva dreptul de a nu face publice acele opinii care contravin termenilor si conditiilor de utilizare sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor

Acest site este oferit in aceasta forma fara alte garantii. Artistiquehair.ro nu este si nu poate fi facut responsabil pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui site sau ale continutului sau.

Fiind de acord cu prezentul document, utilizatorii isi asuma in totalitate eventualele riscuri.

Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca intelegeti ca sunteti de acord cu urmatoarele:

 • Utilizarea site-ului se face pe propria raspundere.
 • Artistiquehair.ro se absolva in mod expres de toate raspunderile de orice fel, exprimate direct sau indirect, inclusiv, dar nu limitat la, garantiile indirecte de vanzare sau conformitate cu specificatiile pentru un anume scop.

LIMITARE DE RASPUNDERE

Ca urmare a legislatiei in vigoare, magazinul nu are nici o responsabilitate in ceea ce priveste:

 • intarzierile la livrare datorate furnizorului, curierului sau din alte motive;
 • deteriorarile, distrugerile, pierderile survenite pe timpul transportului pana la destinatar, care cad in sarcina transportatorului;
 • informatiile eronate furnizate de cumparator. Acesta are posibilitatea corectarii oricand a datelor personale din contul creat pe site;
 • posibilitatea de a contacta virusi prin accesarea acestui magazin sau prin primirea de e-mail-uri cu caracter informativ sau promotional;
 • neplacerile create de intreruperea accesului in magazin datorate furnizorului de servicii internet ;
 • continutul sau natura site-urilor prin link-urile carora un client ajunge in magazin.

Astfel, societatea nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru nici un fel de daune directe sau indirecte suferite sau invocate de utilizatori provenind din disfunctionalitati ale Site-ului.

Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate sistemelor de calcul sau retelei de pe care acceseaza site-ul sau de orice alte pierderi de date, care ar putea fi rezultatul descarcarii de informatii si servicii din continutului site-ului.

Nici un sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de la site-ul Artistiquehair.ro  sau prin intermediul serviciilor site-ului, nu constituie o garantie, daca nu este stipulata expres in Termenii si conditiile de utilizare.

Ne rezervam dreptul de a refuza o comanda in orice moment al procedurii de comanda din mai multe motive, printre care:

 • produsul comandat nu este pe stoc;
 • identificarea unei erori in informatiile despre produs, inclusiv pretul sau o oferta promotionala.

Artistiquehair.ro  face tot posibilul pentru mentinerea corectitudinii informatiilor expuse pe SITE, cu toate acestea, avand in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, SOCIETATEA precizeaza urmatoarele:

 • Imaginile produselor sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu si au caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imaginile de pe site sau din cataloage in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, culorii sau nuantei, design-ului, in urma procesului de fotografiere a produselor;
 • Artistiquehair.ro  nu isi asuma responsabilitatea pentru Caracteristicile produselor prezentate in magazinul virtual, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia Societatii de catre reprezentantii fiecarei marci, sau cu cele prezentate pe site-urile oficiale ale producatorilor;
 • SITE-ul poate contine si link-uri catre alte site-uri. In aceste cazuri, Artistiquehair.ro nu este responsabila de politica de confidentialitate practicata de acestea precum si de orice alta informatie mentionata pe aceste site-uri;
 • Artistiquehair.ro  nu este si nu poate fi facut responsabil pentru prejudiciile create de erorile, neacuratetea sau neactualizarea informatiilor publicate sau mentinute pe SITE, care nu se datoreaza culpei sale;
 • Preturile produselor de pe SITE pot suferi oricand modificari, fara instiintarea prealabila a Cumparatorului, dar acest aspect nu va afecta comenzile deja confirmate;
 • Promotiile / ofertele prezente pe SITE sunt valabile in limita stocului disponibil intotdeauna. Promotiile sunt valabile pe perioade limitate de timp. In cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limitele stocurilor disponibile;
 • Prezenta produselor pe site NU garanteaza existenta lor in stoc;

In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si / sau nu accepta si / sau isi revoca acceptul dat pentru termenii si conditiile de utilizare a site-ului:

 • Acesta renunta la accesul la serviciu, alte servicii oferite de orice natura
 • Artistiquehair.ro va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese;
 • Clientul / Utilizatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta termenii si conditiile, sub forma in care acestea vor fi disponibili in acel moment.
 • Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea respectarii TERMENILOR SI CONDITIILOR pe perioada derularii unui Contract, sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor comenzilor.

Artistiquehair.ro  isi rezerva dreptul de a introduce materiale publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a Site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

Proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau utilizator si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul site-ului.

Pentru sectiunile site-ului care pot cuprinde postari ale Utilizatorilor, raspunderea asupra continutului acestor postari revine in intregime autorilor acestora, Societatea isi rezerva dreptul de a nu face publice acele postari care contravin termenilor si conditiilor de utilizare.

Valoarea maxima a obligatiilor Societatii fata de orice Client in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de Societate de la Clientul respectiv.

POLITICA DE RETURNARE

Potivit legislatiei in vigoare, Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 15 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

Produsele fabricate dupa specificatiile prezentate de consumator si/sau personalizate in mod clar nu pot fi returnate.Conform OUG 34/2014 art. 16 lit c) – “Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la art. 9-15 in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale urmatoarele: […] c) furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar […].”Totusi, avand in vedere ca ne dorim sa fii pe deplin multumita de produsele www.artistiquehair.ro, te asiguram ca vom face tot posibilul sa rezolvam solicitarea ta de retur.

Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.

“Clienti” sau “consumatori” sunt DOAR PERSOANELE FIZICE. Clientii cu personalitate juridica nu au dreptul sa denunte unilateral contractul, legislatia in domeniu referindu-se doar la persoanele fizice.

Returul se poate face doar prin curier.

Orice retur trebuie să fie precedat de o notificare a intenţiei de retur. Această notificare se poate face pe mail sau impreuna cu produsele, in termenul prevazut de lege.

Returul trebuie să fie însoţit de următoarele documente:

 • factură (original sau copie);
 • chitanţa de la curier (original sau copie) sau dovada platii prin banca;
 • notificare.

CLIENTII trebuie sa mentioneze în notificare dacă doresc rambursarea banilor sau schimbarea produsului.

În cazul în care nu se respecta condiţiile de retur, SOCIETATEA nu va accepta returul.

Rambursarea contravalorii produselor returnate, va fi efectuata de SOCIETATE catre CLIENT, in decurs de 30 de zile calendaristice prin mandat postal.

ATENTIEîn cazul în care produsele a caror returnare se solicita prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgârieturi, lovituri, socuri electrice, componente sau accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, sau nu sunt returnate in aceeasi stare in care au fost livrate catre CLIENT, societatea are dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse de catre reprezentantii societatii .

In momentul in care Clientul returneaza un produs, acesta trebuie sa specifice modalitatea de compensare, alegand un dintre cele doua optiuni, pe care Artistiquehair.ro  le ofera:

 • Inlocuirea produsului cu unul asemanator sau cu alt produs de pe Site
 • Restituirea banilor.

In cazul alegerii primei variante si rezultand o diferenta de bani, se va proceda in felul urmator:

 • Daca produsul ales de client este mai ieftin, Artistiquehair.ro  va returna diferenta de bani in termen de maxim 30 de zile calendaristice, in contul bancar al Clientului.
 • Daca produsul ales de Client este mai scump, atunci acesta va plati diferenta de bani la primirea coletului.

Clientul poate solicita returnarea produselor doar in urmatoarele situatii:

 • In cazul in care produsul comandat, nu corespunde cu specificatiile din oferta noastra, Clientul poate solicita returnarea acestuia, optand pentru inlocuirea produsului sau rambursarea integrala a contravalorii acestuia. In cazul in care Clientul alege inlocuirea acestuia, cu un produs de o valoare mai mare, el va trebui sa plateasca diferenta, respectiv, daca valoarea este mai mica, Clientul va primi o rambursare partiala, pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si transport sunt suportate de Artistiquehair.ro
 • Produsele au fost livrate gresit In cazul in care, din vina Artistiquehair.ro  s-au livrat alte produse, decat cele solicitate, acesta trebuie anuntat telefonic sau prin mail, imediat ce Clientul constata acest lucru si sa solicite returnarea produsului pentru inlocuire. Daca produsele nu mai sunt pe stoc, Clientul poate opta pentru inlocuirea lor sau rambursarea integrala a contravalorii. In cazul daca Clientul opteaza pentru inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plati diferenta, iar daca valoarea este mai mica, va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur sunt suportate de Artistiquehair.ro
 • In cazul solicitarii unui alt produs, se va achita diferenta de pret, daca produsul este mai scump. In situatia in care Clientul opteaza pentru un produs mai ieftin, diferenta de pret se va returna. Artistiquehair.ro  va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce clientul a returnat produsul cumparat initial. Rambursarea contravalorii produsului, ori dupa caz, inlocuirea acestuia se va face in cel mult 30 de zile de la retur.

Returnarea banilor sau inlocuirea produselor fara penalizari si fara invocarea unui motiv, se poate efectua doar in urmatoarele conditii:

 • Produsele primite de catre Client nu au fost desfacute sau desigilate.
 • Produsele sunt in exact aceeasi stare in momentul primirii, iar ambalajele produselor sunt intacte.
 • In cazul tuturor produselor, folosirea lor, fie si numai o singura data, anuleaza dreptul clientului de a le returna!
 • Produsele care sunt aduse pe comanda speciala, nu se mai pot returna.

Artistiquehair.ro  isi rezerva dreptul de a nu mai accepta comenzi de la clienti care au facut mai mult de 2 retururi in ultimele 12 luni ale anului in curs.

GARANTIA

Produsele au garantie, daca acest lucru este specificat pe factura sau pe certificatul de garantie. Garantia este valabila daca sunt respectate instructiunile si conditiile de garantie specificate pe certificatul de garantie sau pe factura. Perioada de garantie este specificata pe certificatul de garantie sau pe factura.

RECLAMATII, LITIGII SI APLICAREA LEGISLATIEI

Vanzatorul respecta legislatia in vigoare cu privire la PROTECTIA CONSUMATORULUI. Vanzatorul are stabilit un sistem eficient de solutionare a reclamatiilor si o persoana dedicata, pe care, in caz de probleme, utilizatorul (cumparatorul) o poate contacta telefonic sau prin e-mail. In astfel de cazuri, utilizatorul (cumparatorul) poate cere ajutor la nr de tel: +0314207779. Utilizatorul (cumparatorul) poate trimite reclamatii la adresa de e-mail: office@artistiquehair.ro. Procedura de recamatii este confidentiala.

Vanzatorul, in termen de 10 zile lucratoare va confirma primirea reclamatiei si va comunica utilizatorului (cumparatorului) cat va dura procedura si ii va comunica in timp stadiul procedurii.

Vanzatorul va face tot posibilul sa rezolve orice litigiu pe cale amiabila. In cazul in care nu se ajunge la un acord amiabil, orice litigiu intre Vanzator si utilizator (cumparator) va fi solutionat de instantele competente din Municipiul Bucuresti. Vanzatorul si utilizatorul (cumparatorul) recunosc reciproc validitatea comunicatiei electronice (prin e-mail) in instanta de judecata.

Acesti Termeni si conditii si orice litigiu intre Vanzator si utilizator (cumparator) se supun legislatiei in vigoare la data emiterii CONTRACTULUI.

CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea COMENZII, cu informarea CLIENTULUI, nefiind necesar acordul acestuia.

SOCIETATEA va fi intotdeauna responsabila fata de CLIENT pentru toate obligatiile contractuale.

FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

LEGEA APLICABILA – LITIGII

Prezentul document va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

Prezentele conditii constituie singurul instrument juridic probant pentru solutionarea eventualelor litigii între parti.

Eventualele litigii aparute intre SOCIETATE si CLIENT se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul SOCIETATII.

Daca oricare dintre prevederile prezentelor conditii este sau devine nula, celelalte prevederi raman valabile. Orice prevedere nula va fi substituita cu o prevedere similara in sensul su scopul celor aratate mai sus.

CONFIDENTIALITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Artistiquehair.ro  se angajeaza sa respecte cu strictete confidentialitatea datelor clientilor sai si se angajeaza sa nu transmita datele personale ale clientilor catre terti cu exceptia celor de mai jos.

Datele solicitate pe acest site sunt: numele, prenumele, numarul de telefon, domiciliul si adresa de email. In momentul in care doriti sa cumparati online vi se vor solicita suplimentar: adresa de livrare, adresa de facturare si modalitatea de plata.

Crearea unui cont de utilizator nu este obligatorie. Contul de utilizator ajuta utilizatorul de a finaliza mai repede comanda. Acest cont este personal, iar utilizatorul poate crea un singur cont. Nu este admisa inregistrarea cu adresa de e-mail a unei alte persoane.

Prin prisma modificarii legislatiei aduse de Regulamentul General pentru Protecția Datelor nr. 679/2016 (GDPR), va informam ca am actualizat politica Global Cosmetics Distribution Srl privind Protectia Datelor cu Caracter Personal.

Prelucram datele dvs. personale (date legate de comenzi si tranzactii, date de identificare, date pe care ni le oferiti sau pe care le primim in virtutea legii sau a contractului cu scopul de a va putea livra produse si servicii) – in general pentru furnizarea de bunuri si servicii, pentru a interactiona cu dvs., pentru a va transmite, cu acordul dvs., detalii despre activitatea, produsele si promotiile noastre.

Prelucrarea datelor dvs. personale are loc:
a) in vederea incheierii si executarii unui contract pe care l-ati incheiat cu noi, solutionarea reclamatiilor si a solicitarilor din partea clientilor, inclusiv aspectele legate de comenzi, precum livrare, facturare, retur produse, solutionarea potentialelor litigii inaintate instantelor, recuperarea creantelor;

b) pentru a respecta o obligatie legala, inclusiv, dar fara a se limita la comunicari sau raportari catre autoritatile, institutiile sau agentiile de stat sau guvernamentale abilitate;

c) in baza consimtamantului dvs. pentru urmatoarele scopuri:
1) statistice, respectiv de marketing, newsletter, actiuni de direct mailing, oferirea de produse si servicii, reclama;
2) prelucrari automate, inclusiv profilare;
3) prelucrarea datelor dvs. cu caracter special prelucrate in conditiile Art. 9 alin. (2) GDPR, indispensabile in vederea furnizarii de bunuri si servicii.

Categoriile de destinatari catre care se pot transmite datele personale colectate:
       • autoritatile statului (inclusiv dar fara a se limita la autoritati fiscale, autoritati de protectie a consumatorilor, organele statului competente in materie penala, etc.), ca urmare a unei obligatii legale a Operatorului;
• furnizorii implicati in mod direct/indirect in furnizarea de bunuri si servicii (ex. dezvoltatori de servicii IT etc.);
• prestatori de servicii de marketing, cercetare de piata, studii de satisfactie clienti si alte servicii similare;
• instante judecatoresti sau arbitrale, notari publici, avocati, executori judecatoresti, birouri de traducatori autorizati, alte servicii autorizate.

Stocarea datelor personale

Datele personale vor fi prelucrate cel putin pe durata de valabilitate a contractului incheiat, precum si ulterior, pe durata necesara executarii obligatiilor contractuale de catre oricare dintre parti. Datele personale vor fi stocate atat timp cat este necesar pentru scopurile mentionate mai sus sau pe o perioada de timp prevazuta de dispozitiile legale, in conformitate cu politica noastra interna privind retentia datelor.

Daca sunteti de acord cu prelucrarea in scop de marketing, datele personale colectate vor fi pastrate pana cand ne veti informa cu privire la retragerea consimtamantului acordat in acest scop.

Odata cu intrarea in vigoare a GDPR in calitatea dvs. de client, aveti urmatoarele drepturi:

Dreptul la informare si acces

Aveti dreptul de a vi se comunica, la cerere, daca datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate iar daca da, aveti dreptul de a solicita accesarea acestora. Aveti dreptul de a obtine o copie a datelor dvs. cu caracter personal prelucrate.

Dreptul la rectificare

Aveti dreptul de a obtine din partea noastra rectificarea datelor dvs. cu caracter personal incorecte si puteti completa datele incomplete oricand veti considera necesar.

„Dreptul de a fi uitat” sau dreptul la stergere

Aveti dreptul, in conditiile legii, sa ne solicitati sa va stergem datele cu caracter personal.

Dreptul la restrictionare

Aveti dreptul de a solicita restricționarea prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal. In acest caz, datele pot fi marcate si pot fi prelucrate de noi doar in anumite scopuri.

Dreptul de a va retrage consimtamantul

Consimtamantul poate fi retras in orice moment, atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal care va privesc a fost efectuata pe baza consimtamantului dumneavoastra.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii

Presupune dreptul de a solicita si de a obtine restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc, in anumite circumstante, precum (i) dumneavoastra contestati exactitatea datelor, pe perioada ce ne-ar permite verificarea exactitatii acelor date, (ii) datele dvs. au fost prelucrate ilegal, iar dvs. va opuneti stergerii acestora, solicitand restrictionarea utilizarii lor.

Dreptul la portabilitatea datelor

Aveti dreptul sa primiti datele dvs. cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat, in format structurat, uzual si care poate fi identificat de aparate si aveti dreptul de a transmite aceste date unei alte entitati, fara obiectii din partea noastra.

Dreptul de opozitie

Aveti dreptul sa va opuneti oricand, fata de prelucrarea de catre noi a datelor dvs. cu caracter personal, in special in scop de marketing direct; puteti sa solicitati  sa nu va mai prelucram datele cu caracter personal in interesul nostru legitim. Daca aveti si va exercitati dreptul de a va opune, nu vom mai prelucra datele dvs. cu caracter personal in scopul respectiv. Exercitarea acestui drept nu presupune costuri. Acest drept poate fi invalidat in special daca prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara pentru formalitatile aferente incheierii unui contract sau pentru indeplinirea unui contract deja incheiat.

Dreptul de a depune o plangere la noi si/sau la autoritatea competenta privind protectia datelor – Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) – www.dataprotection.ro

Dreptul de a va adresa justitiei

Puteti sa va exercitati drepturile mentionate mai sus prin formularea unei cereri in forma scrisa, datata si semnata, inaintata catre:

Global Cosmetics Distribution Srl – in atentia Responsabilului cu Protectia Datelor
bvd. Stefan cel Mare 31,  bloc 29, apt. 101, sector 2, Bucuresti
telefon +4 031 420 77 79,
adresa de email office@artistiquehair.ro.

In cerere va rugam sa mentionati daca doriti ca informatiile sa fie comunicate la o anumita adresa (postala sau e-mail) sau printr-un serviciu de curierat care sa asigure ca veti primi personal informatiile. Va rugam sa tineti cont ca, inainte de a da curs oricarei astfel de cereri, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea, pentru a ne asigura ca solicitarea provine chiar din partea dvs.

Accesarea Site-ului în continuare si trimiterea formularelor de comanda echivaleaza cu acceptul utilizatorilor asupra procesarii datelor cu caracter personal în scopurile mai sus prezentate.